HTML

Felfilmesedve

Az életemről szól ez a blog, arról az életemről, amit sokszor úgy élek, mint ha egy filmben lennék. Vajon én vagyok a film, vagy filmem a valóság?

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Főcímzene

2011.01.11. 01:34 Tóth Nándor Tamás

Azon gondolkodom, hogy milyen volt a tavalyi évem. Merre haladt, milyen irányt követett, jó volt-e vagy nem. Minden évben végiggondolom ezt és minden évben várom az évnek azt a részét, amikor majd vége lesz és végiggondolhatom. Általában mindig a legjobb barátommal teszem meg ezt úgy, hogy mindig nagyon jól érezzük magunkat ilyenkor.
 

Idén is ez volt, átfutottuk 2010-et, a legtöbb részét, de idén fura érzés szállt meg. Közbe, miközben meséltük a sztorijainkat, valahogy minden olyan filmessé vált. Visszatekintve számtalanszor képes voltam arra, hogy kivülről tekintsek magunkra. Nagyon furcsa volt, neked is szegezem most a kérdést: milyen lenne, ha az életről készülne egy film úgy, hogy nem tudsz róla?

Milyen lenne a Te filmed? Mi lenne a műfaja? Milyen lenne a minősége? Hogy tetszene a nézőknek és hogy tetszene a kritikusoknak? És legfőképpen: 

Tetszene neked életed filmje?

Nekem nagyon tetszett a tavalyi évem filmje. Intenzív volt, boldogra fárasztó. Vidám film volt pozitív üzenetekkel. Nem voltak holtpontok igazán, nem volt nyomasztó, tiszta volt és aranysárga. 

Mindemellett egyszerű is volt. Nem volt mély, sőt, talán már sekélyes is volt. Talán kissé túl vidám is akart lenni. Lehet, hogy néha erőltetett is volt? Mintha meg lett volna a lehetőség valami nagyra benne. Talán túl zsúfolt volt, mégis tartalmilag üres. Úgy látszik vígjáték volt. 

Pedig volt lehetőség benne. Lehetett volna kemény, lehetett volna borongós. Mély mondanivaló is megfért volna benne. Talán ott lett volna a lehetőség a felemelkedésre. 

Végül, ez lett belőle.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://felfilmesedve.blog.hu/api/trackback/id/tr982575713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása